Трамп ініціює передачу державного контролю над авіарухом у приватні руки

Трамп ініціює передачу державного контролю над авіарухом у приватні руки

Укрінформ
Президент США Дональд Трамп анонсував план передачі контролю над авіасполученнями в Сполучених Штатах від Федерального авіаційного управління сторонній організації.

Про це він оголосив в понеділок у Білому домі, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Занадто багато років наша країна потерпала від затримок у аеропортах, довгого очікування на злітних смугах, а також уповільнення торгових перевезень і подорожей, що коштувало мільярди й мільярди доларів", - наголосив Трамп у присутності представників американських авіакомпаній, міністра транспорту й членів Конгресу, що підтримують цей план.

Трамп назвав існуючу систему курування польотами застарілою та звинуватив у цьому попередню адміністрацію Барака Обами. Він пообіцяв, що його план запровадить американські повітряні подорожі майбутнього.

"Ми зробимо революцію в авіаперевезеннях за рахунок модернізації застарілої системи управління повітряним рухом. Справа в часі", - зауважив Трамп.

Ініціатива президента США передбачає передачу контролю за авіарухом від Федерального авіаційного управління (FAA) незалежному зовнішньому агентству впродовж наступних трьох років. Це означає, передусім, скорочення бюджетного фінансування для десятків тисяч працівників FAA та переведення фінансування цих послуг у приватний сектор.

"Нова установа не потребуватиме грошей платників податків", - підкреслив Трамп, додавши, що його новий план додасть більше фінансової незалежності, професійних можливостей та сучасного обладнання для тих, хто контролює повітряні перевезення в США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-