Китай лідирує в світі у заходах захисту клімату – прем'єр Лі

Китай лідирує в світі у заходах захисту клімату – прем'єр Лі

Укрінформ
Китай є фактично світовим лідером в питанні захисту екології, принаймні, з погляду законодавчого супроводу.

З такою заявою виступив у Берліні прем'єр Держради КНР Лі Кецян, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Останніми роками Китай активно бере участь у цьому процесі і приєднався і підписав багато міжнародних конвенцій і договорів. Крім того, Китай став першою країною в світі, в якій ці міжнародні договори затверджуються з'їздами народних представників (парламенту) як національні закони. Ми також в числі перших країн представили в Організації Об'єднаних Націй пакет заходів конкретної країни у вирішенні екологічних проблем», - заявив прем'єр.

Він підкреслив, що в тому, що стосується теми захисту клімату, Китай останніми роками був прихильний того, щоб просувати цю ідею у всьому світі. Лі запевнив, що Китай буде готовий «спільно з міжнародним співтовариством боротися з викликами і домагатися «зеленого», низьковуглецевого стійкого глобального економічного зростання.

«Боротьба з кліматичними змінами відповідає нашим інтересам. Це також причина, чому ми завжди прагнули виконати наші зобов'язання у всьому світі у зв'язку з цим. Тобто Китай буде і надалі дотримуватися своєї обіцянки відповідно до Паризької кліматичної угоди. Ми крок за кроком будемо йти спільно з іншими країнами до мети стійкого розвитку повістки 2030 », - резюмував китайський прем'єр.

До того ж, додав глава китайського уряду, його країна надає фінансову і технічну підтримку малим острівним і бідним державам світу. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-