Марін Ле Пен просить гроші у виборців

Марін Ле Пен просить гроші у виборців

Укрінформ
Колишній кандидат у президенти Франції Марін Ле Пен запустила сайт "Патріотична позика", на якому збирає гроші на фінансування передвиборної кампанії.

Про це повідомляє RFI.

"Я запускаю сайт, який називається "Патріотична позика", щоб попросити у всіх наших виборців позичити нам гроші для того, щоб ми змогли профінансувати парламентські вибори, адже нам знову відмовили всі банки", - заявила глава французьких ультраправих.

Як заявила Ле Пен в ефірі Europe 1 в четвер, 1 червня, жодний банк, ні французький, ні іноземний, не погодився надати кредит її партії перед парламентськими виборами.

На сайті, запущеному Марін Ле Пен, пояснюється, що Нацфронт зіткнувся "з надзвичайно несправедливою ситуацією фінансування політичних партій". Щоб залучити потенційних кредиторів, "Національний фронт" пропонує "дуже вигідну ставку за кредитом: 3% річних".

Як зазначає видання, найщедріших кредиторів чекають "ексклюзивні пропозиції". Ті, хто позичить Нацфронту більш як 15 тисяч євро, отримають запрошення "на престижний захід у присутності Марін Ле Пен". А "найзаможніші співвітчизники", в яких для улюбленої партії знайдеться більше 75 тисяч євро, зможуть "особисто повечеряти з Марін Ле Пен".

У вересні 2014 року партія Ле Пен отримала кредит у розмірі 9 мільйонів євро у Першому Чесько-Російському Банку First Czech Russian Bank(FCRB). Глава французьких ультраправих пояснила, що звернулася по кредит до російського банку, оскільки французькі банки відмовили її партії у кредитах.

Крім того, Нацфронт просив кредити ще в двох російських фінансових організаціях: АКБ "Стратегія" і "НКБ". Усі три банки в 2016 році були визнані банкротами і втратили ліцензії Центробанку. А щодо Першого Чесько-Російського Банку наразі триває розслідування у справі про шахрайство в особливо великому розмірі.

Фото: inforesist.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-