У Пентагоні впевнені в здатності перехопити новітні ракети Ірану і КНДР

У Пентагоні впевнені в здатності перехопити новітні ракети Ірану і КНДР

Укрінформ
Після успішних випробувань нової системи ПРО, в Пентагоні заявляють про ще більшу впевненість у захисті від можливих ударів міжконтинентальних балістичних ракет.

Про це заявив під час брифінгу в середу директор Агентства протиракетної оборони США віце-адмірал Джим Сайрінг, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Я був упевнений перед випробуванням, що ми мали можливість протистояти будь-якій загрозі, яку вони (Іран і КНДР – ред.) могли створили для нас. І сьогодні я маю ще більшу впевненість, після того, як побачив тестові перехоплення вчора, що ми продовжуємо перебувати на правильному напрямі", - підкреслив адмірал.

За його словами, витрати на випробування склали $244 млн, і воно завершилось точним попаданням перехоплювача по заданій цілі.

Він також зауважив, що успішні випробування допоможуть США "випередити загрози", які несуть нові ракетні технології противників, включаючи їхні розробки на три роки вперед.

"Ми розрахували випробування спеціально таким чином, щоб врахувати сьогоднішній рівень загрози, а також той, що, за прогнозами розвідки, буде через три роки", - зазначив Сайрінг.

Як повідомляв Укрінформ, випробування були анонсовані Пентагоном у вівторок. При цьому увага зверталася на зростаючі занепокоєння США щодо розвитку ракетних програм у Північній Кореї і Ірані, які загрожують не тільки країнам регіону, але також національній безпеці Сполучених Штатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-