Захист Навального просить викликати Медведєва в якості свідка

Захист Навального просить викликати Медведєва в якості свідка

Укрінформ
Люблінський суд Москви почав розглядати позов мільярдера Алішера Усманова до опозиціонера Олексія Навального у зв'язку з публікацією Фонду боротьби з корупцією (ФБК), в якій бізнесмена звинувачують в дачі хабара прем'єрові РФ Дмитру Медведєву.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

"Захист Навального клопотав про виклик до суду в якості свідка главу російського уряду Дмитра Медведєва. Адвокат Іван Жданов підкреслив, що приводом для позову Усманова став саме сюжет про передачу мільярдером ділянки фонду "Соцгоспроект" Іллі Єлісєєва, який є однокурсником прем'єра", - йдеться в повідомленні.

Крім того, представник ФБК попросив викликати до суду віце-прем'єра Ігоря Шувалова, оскільки Усманов, за словами Навального, сам згадав про чиновника в одному зі своїх відеозвернень.

Суддя тимчасово залишила без задоволення клопотання про виклик обох свідків, після чого адвокат Навального попросив суд сприяти в отриманні з Росреєстру даних, які підтверджують факт передачі Усмановим ділянки "Соцгоспроекту". Навальний при цьому підкреслив, що, на відміну від мільярдера, вважає дарування хабарем.

Захист ФБК також клопотав про припинення провадження у справі, але суддя відповіла відмовою. Вона також заборонила вести аудіотрансляцію і відеозйомку судового засідання, хоча про останню просили як Навальний, так і адвокати Усманова.

Фото: КоммерсантЪ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-