МІ-5 з'ясовує, чому манчестерського смертника не заарештували до теракту

МІ-5 з'ясовує, чому манчестерського смертника не заарештували до теракту

Укрінформ
Британська служба безпеки МІ-5 почала розслідування щодо того, як велося спостереження за манчестерським смертником Салманом Абеді. Жертвами вибуху, який він влаштував на стадіоні "Манчестер-Арена", стали 22 особи.

Про це повідомляє Російська служба ВВС.

МІ-5 розбереться, як вона реагувала на попередження про те, що Абеді - потенційна загроза. Служба підготує окремий звіт для міністрів і наглядових інстанцій.

У британському уряді визнали, що служба безпеки вивчала інформацію про Абеді до того, як той вчинив теракт, і що МІ-5 тричі отримувала попередження про його екстремістські погляди.

Як раніше з'ясувала ВВС, знайомі Абеді ще п'ять років тому повідомляли владі про те, що він підтримує екстремізм і насильство. Про це ВВС розповів соціальний працівник-мусульманин, який просив не називати його імені.

Чиновник британського уряду раніше заявив, що Абеді перебував у групі тих, ким цікавилася МІ-5. Служба безпеки країни визначила Абеді як суб'єкта, чия небезпека залишається "предметом для розгляду".

Раніше поліція Манчестера попросила громадян, які мають інформацію про пересування Абеді з 18 травня, передати ці відомості владі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-