Брат манчестерського терориста готував атаку на конвой ООН в Лівії – ЗМІ

Брат манчестерського терориста готував атаку на конвой ООН в Лівії – ЗМІ

Укрінформ
Молодший брат підозрюваного терориста-смертника Салмана Абеді, який здійснив теракт на концерті в Манчестері, планував напад на спецпосланця ООН в Лівії.

Про це повідомляє The Telegraph з посиланням на дипломатичні джерела. 

“Змова щодо нападу на главу Місії Організації Об'єднаних Націй в Лівії Мартіна Коблера під час його візиту в столицю Тріполі на початку цього року була зірвана, перш ніж могла бути здійснена”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що лівійські спецслужби контролювали групу протягом декількох місяців, і стверджують, що Хашим Абеді, 20-річний брат смертника Салмана Абеді, був “важливим гравцем” у джихадистському осередку. Група, ймовірно, була на пізніх стадіях виготовлення вибухового пристрою, призначеного для атаки на Мартіна Коблера.

Як повідомляє видання, наразі в Тріполі знаходяться агенти секретної служби розвідки Великої Британії MI6, які проводять спільне розслідування з лівійською владою стосовно братів Абеді.

Як повідомлялося раніше, у Тріполі заарештували молодшого брата смертника, що влаштував теракт у Манчестері, внаслідок якого загинуло 22 особи.

Як зазначається, молодика підозрюють у зв'язках з "Ісламською державою".

Крім цього, слідчі встановили, що підозрюваний у скоєнні теракту у Манчестері за лічені хвилини до вибуху телефонував своєму брату у Лівію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-