Теракт у Манчестері: перед вибухом підозрюваний телефонував брату в Лівію

Теракт у Манчестері: перед вибухом підозрюваний телефонував брату в Лівію

Укрінформ
Слідчі встановили, що підозрюваний у скоєнні теракту у Манчестері за лічені хвилини до вибуху телефонував своєму брату у Лівію.

Про це повідомляє в п'ятницю американський телеканал CNN

"Салман Абеді, як стало відомо, говорив зі своїм братом у Лівії лише за 15 хвилин перед тим, як привів у дію вибуховий пристрій", - зауважує телеканал із посиланням на представника Спеціальних сил стримування у Тріполі.

Молодший брат підозрюваного Хашим Рамадан Абу Касем аль-Абеді був затриманий у Лівії у вівторок. Як з'ясували місцеві правоохоронці, він знав про планований теракт.

"Брати говорили телефоном за лічені хвилини до нападу, але Хашим сказав на допиті, що він не знав подробиць, де і коли станеться вибух", - цитує телеканал лівійського силовика. 

Тим часом, британські спецслужби продовжують викривати фігурантів, які можуть бути причетними до організації атаки, а також планування інших нападів.

"Ми відстежуємо (терористичну. – Ред.) мережу, розкручуємо клубок, намагаючись обмежити її. Як ви вже бачили з кількості арештів, ми на вірному шляху, щоб спробувати викрити її", - сказав у інтерв'ю CNN міністр безпеки Великої Британії Бен Уоллес.

Він висловив упевненість, що врешті-решт спецслужбам вдасться викрити всіх членів цієї мережі.

Як повідомляв Укрінформ, унаслідок теракту на стадіоні "Манчестер Арена" 22 травня загинули 22 людини, 64 були поранені. Поліція вважає, що атаку здійснив терорист-смертник. У скоєнні теракту підозрюється 22-річний Салман Абеді.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-