G7 пригрозила Росії додатковими санкціями через агресію проти України

G7 пригрозила Росії додатковими санкціями через агресію проти України

Укрінформ
Лідери "Великої Сімки" у підсумковому комюніке попередили Росію щодо необхідності повної імплементації Мінських угод та пригрозили новими санкціями, якщо того вимагатимуть обставини.

Текст документа оприлюднений на офіційному сайті італійського головування G7.

"Стійке рішення кризи в Україні може бути досягнуто тільки при повній імплементації всіма сторонами своїх зобов'язань у рамках Мінської угоди", - наголошується в комюніке.

При цьому глави держав "Великої Сімки", зустріч якої завершилася в італійській Таорміні, підкреслили "відповідальність Російської Федерації за конфлікт" і наголосили на тій ролі, яку вона повинна відіграти, щоб відновити мир і стабільність.

"Нагадаємо, що дії санкцій чітко пов'язані з повною імплементацією Росією її зобов'язань щодо Мінських домовленостей та повагою суверенітету України. Санкції можуть бути припинені, коли Росія виконає свої зобов'язання. Проте, ми також готові прийняти додаткові обмежувальні заходи з метою збільшення ціни для Росії, якщо її дії того вимагають", - заявили лідери G7. 

Вони вкотре засудили незаконну анексію Кримського півострова та заявили про "повну підтримку" незалежності України, територіальну цілісність і суверенітет. "Ми підтверджуємо нашу прихильність допомозі Україні в реалізації амбітної і все ще необхідної програми реформ", - йдеться в заяві.

Водночас, глави держав G7 зауважили, що попри розбіжності з Росією, вони готові співпрацювати з нею "для розв'язання регіональних криз і загальних проблем", коли це стосується спільних інтересів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-