В Італії відкрився саміт G7

В Італії відкрився саміт G7

Укрінформ
В італійському місті Таорміна відкрився 43-й саміт країн Великої сімки (G7).

Про це повідомляє агентство ANSA.

"Саміт "Великої сімки" (G7) відкрився в сицилійському місті Таорміна в п'ятницю традиційним "сімейним фото" лідерів в давньогрецькому театрі курорту Сицилії", - йдеться у повідомленні.

За словами італійського прем'єр-міністра Паоло Джентіоні, що виступив господарем зустрічі G7 цього року, переговори на саміті будуть непрості на тлі розбіжностей між європейськими союзниками і адміністрацією президента США Дональда Трампа щодо низки питань, зокрема, торгівлі і зміни клімату. Крім того, на порядку денному будуть порушуватися питання боротьби з тероризмом, міграцією та зв'язків з Африкою.

"Ми закликаємо орінтуватися на конкретні результати з боку країн-членів G7", - сказав Джентіоні у відеозверненні перед початком саміту. "Ми знаємо, що переговори не будуть простими, але дух Таорміна може допомогти нам (рухатися) в правильному напрямку", - додав він.

Італійський прем'єр зазначив, що в рамках саміту "Великої сімки" буде представлена "важлива заява про боротьбу з тероризмом і безпеку".

Голова Європейської ради Дональд Туск заявив на прес-конференції в п'ятницю, що саміт в Таормині визнаний "найважчим з усіх G7". Туск підкреслив відмінності в області зміни клімату, торгівлі та безпеки, і пообіцяв, що «ЄС буде робити все можливе для угоди» і формування єдності.

Голова Європейської комісії Жан-Клод Юнкер, у свою чергу, закликав адміністрацію Трампа дотримуватися Паризької угоди щодо зміни клімату.

Як відомо, даний саміт стане першим для президента США Дональда Трампа та його французького колеги Еммануеля Макрона, а також для прем'єр-міністра Британії Терези Мей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-