До Сенату США внесли законопроект з протидії впливу Росії в Європі

До Сенату США внесли законопроект з протидії впливу Росії в Європі

Укрінформ
На розгляд Сенату США внесено законопроект, який обумовлює протидію спробам російського уряду впливати на внутрішньополітичні процеси в європейських країнах.

Посилання на документ розмістив на своєму сайті Комітет з питань міжнародних відносин Сенату США, повідомляє Укрінформ.

Проект закону зареєстровано під номером S.1221, і він має назву "Закон щодо протидії впливу Російської Федерації в Європі і Євразії, а також щодо інших цілей".

Текст документа поки не оприлюднений офіційно. Однак із загальних даних відомо, що він передбачає виділення коштів на захист критично важливих установ ЄС і НАТО, які можуть потрапити під вплив з боку Росії.

Автором законопроекту є сенатор-демократ Бен Кардін, який був одним із ініціаторів Акту Магнітського, а також ряду інших законопроектів на підтримку України та щодо притягнення Росії до відповідальності за її агресію в Східній Європі. Співавтором нової законодавчої ініціативи став сенатор-демократ Крістофер Кунс.

За процедурою, законопроект має пройти узгодження в профільних комітетах Сенату й Палати представників та бути затвердженим на спільному голосуванні в обох палатах американського Конгресу. Після цього його має підписати президент США.

Фото: ukraineunderattack.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-