У Вільнюсі відкривається Форум вільної Росії

У Вільнюсі відкривається Форум вільної Росії

Укрінформ
У четвер у Вільнюсі відкривається опозиційний III Форум вільної Росії. 

На ньому обговорюватимуться актуальні проблеми російської та міжнародної політики, а також сценарії виходу Росії з політичної, економічної і цивілізаційної кризи, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Одним з головних завдань організатори форуму називають "формування інтелектуальної альтернативи путінському режиму, на базі якої можлива побудова нової, європейської, Росії".

Заявлені теми форуму: "Нова зовнішньополітична реальність", "Криза у Росії: міфи та реальність", "Холодна громадянська війна у Росії", "Санкції. Що далі?", "Еміграція та метрополія: досвід і завдання співпраці", "Децентралізація та федералізація: як наблизити владу до людей". Форум триватиме два дні.

Окрему увагу приділять робочим групам та тренінгам для російських активістів. За традицією Форум пройде у відкритому форматі: у його роботі візьмуть участь російські політики та публіцисти, блогери та журналісти, цивільні активісти, а також відомі міжнародні експерти (у тому числі з України). Серед учасників дискусій заявлені політики Ілля Пономарьов та Гаррі Каспаров, журналісти Аркадій Бабченко та Айдер Муждабаев (Україна), економіст Владислав Іноземцев, адвокат ряду українських політв'язнів, у тому числі журналіста Укрінформу Романа Сущенка, Марк Фейгін, та багато інших.

Напередодні повідомлялося, що посольство Росії у Литві попрохало акредитувати на захід одразу дев'ятьох своїх співробітників. Їм було відмовлено із формулюванням, що "організатори Форуму вільної Росії вважають недоречною вашу присутність на нашому заході і відмовляють у можливості відвідування форуму".

Форум вільної Росії - постійно діючий майданчик, одним з головних завдань якого є формування інтелектуальної альтернативи путінському режиму, альтернативи, на базі якої можлива побудова нової, європейської, Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-