Польща розпочала слідство щодо загибелі своїх громадян у Манчестері

Польща розпочала слідство щодо загибелі своїх громадян у Манчестері

Укрінформ
Відділ національної прокуратури у Лодзі у середу розпочав слідство у справі теракту у Манчестері, в результаті якого загинули і постраждали громадяни Польщі.

Про це інформує Національна прокуратура Польщі. 

“Cлідство ведеться у справі вбивства багатьох осіб, зокрема двох польських громадян, а також важких поранень багатьох людей, зокрема і громадянина Польщі”, - інформує прокуратура.

Повідомляється, що слідство у справі теракту у Манчестері розпочато у відповідності до польського законодавства, яке передбачає обов'язкове розслідування справ щодо загибелі польських громадян за кордоном. Прокуратура доручила його проведення Агенції внутрішньої безпеки Польщі.

Як повідомляв Укрінформ, під час концерту Аріани Гранде на стадіоні "Манчестер Арена" стався вибух. У результаті теракту загинули 22 особи, понад 100 отримали поранення. Відповідальність за атаку взяло на себе терористичне угруповання "Ісламська держава", а безпосереднім виконавцем теракту став британець лівійського походження Салман Абеді, який підірвав себе у натовпі.

Спочатку МЗС Польщі не підтверджувало інформацію, що в теракті загинули польські громадяни, а йшлося про зниклих безвісти. Інформацію про загибель “щонайменше двох громадян Польщі” МЗС країни оприлюднено у середу вранці. Свої співчуття сім'ям загиблих поляків висловив президент РП Анджей Дуда.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-