У Польщі найбільшу довіру серед політиків викликають президент і прем’єр

У Польщі найбільшу довіру серед політиків викликають президент і прем’єр

Опитування
Укрінформ
У Польщі найбільшу довіру серед польського політикуму викликають президент країни Анджей Дуда і глава уряду Беата Шидло.

Про це йдеться в опитуванні Центру досліджень громадської думки (СBOS), проведеному у першій половині травня, інформує Onet.pl.

Станом на сьогодні, довіру до Дуди демонструє 58% польських респондентів, а не довіряє главі держави 27% поляків.

Друге місце у рейтингу довіри займає чинна глава уряду Беата Шидло, якій довірять 53% поляків. Недовіру до голови Ради міністрів РП демонструють 32% громадян країни.

Високою довірою серед політиків у Польщі користується також лідер право-консервативного руху Kukiz’15 Павел Кукіз. Йому довіряють 48% поляків, а не довіряють 25%.

Водночас рейтинг недовіри серед польських політиків очолює міністр національної оборони Польщі Антоній Мацеревич, якому не довіряють 58% поляків. Довіру до міністра демонструють 25% поляків.

Крім нього, рейтинг недовіри в Польщі очолюють також лідер правлячої партії "Право і Справедливість" (PiS) Ярослав Качинський (48%), а також лідер ліберальної політичної партії "Сучасна" Ришард Петру (43%). Довіру до цих політиків висловлюють, відповідно, 36% та 23%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-