Туреччина висловила США протест через інцидент у Вашингтоні

Туреччина висловила США протест через інцидент у Вашингтоні

Укрінформ
МЗС Туреччини викликав посла США в Анкарі і висловив протест через інцидент біля посольства Туреччини у Вашингтоні.

Про це повідомляє агентство Анадолу.

"Дипломатові в усній і письмовій формі висловлено протест у зв'язку з інцидентом біля посольства Туреччини у Вашингтоні, що стався під час візиту президента Реджепа Тайїпа Ердогана у Вашингтон", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що послові вказано на неприйнятність агресивних і далеких від професіоналізму дій співробітників сил безпеки США щодо охорони глави МЗС Туреччини, що суперечать дипломатичним правилам і прийнятим нормам.

Анкара також офіційно вимагає від влади США розслідувати інцидент і виступити з відповідною заявою.

Як повідомляв Укрінформ, Державний департамент США звинуватив турецькі спецслужби в участі у силовому інциденті під час мирної демонстрації перед посольством Туреччини у Вашингтоні.

Інцидент стався 16 травня, коли агенти безпеки турецьких спецслужб у чорних костюмах вийшли за стіни дипустанови, під стінами якої проходила демонстрація, і влаштували бійку з протестувальниками. За даними поліції Вашингтона, дев'ять осіб потрапили в лікарню з травмами, один - у важкому стані. Пізніше з'ясувалося, що чоловіки в костюмах були з охорони президента Ердогана.

Після інциденту Держдеп США викликав посла Туреччини.

Деякі американські законодавці закликають до рішучіших дій з боку США. Республіканський сенатор Джон Маккейн закликав вислати з країни турецького посла.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-