Спікер парламенту Молдови спростовує, що ЄС відмовив країні в грошах

Спікер парламенту Молдови спростовує, що ЄС відмовив країні в грошах

Укрінформ
Європейський союз не відмовляється від співпраці з Республікою Молдова, у тому числі і від надання їй фінансової допомоги у вигляді грантів і кредитів.

Про це заявив спікер парламенту Молдови Андріан Канду, коментуючи заяви окремих молдавських політиків про те, що нібито ЄС відмовився надати країні макрофінансову допомогу в розмірі 100 мільйонів євро, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в РМ.

«На рівні Європейської Ради та Єврокомісії рішення про надання нашій країні фінансової допомоги у вигляді гранту і кредиту вже прийняте. ЄС не відмовляється від співробітництва з Молдовою, у тому числі і від надання країні фінансової підтримки. Однак, необхідно враховувати, що такі рішення приймаються, згідно з регламентом, за підсумками тристоронніх переговорів між представниками Єврокомісії, Європейської Ради та Європарламенту», - заявив спікер.

За його словами, ці переговори повинні відбутися на початку червня, а остаточне рішення буде прийняте на пленарному засіданні Європарламенту в липні нинішнього року.

Глава парламенту назвав при цьому цинічними дії окремих опозиційних політиків, які «намагаються переконати своїх європейських колег заблокувати фінансування Молдови».

Канду поінформував також, що в найближчі дні в Молдову прибуде делегація Комітету з асоціації «РМ-ЄС Європейського парламенту, яка обговорить з керівництвом країни умови надання фінансової допомоги.

Напередодні на пленарному засіданні Європарламенту було прийнято рішення тимчасово відкласти прийняття рішення про надання Молдові макрофінансової допомоги в розмірі 100 мільйонів євро, з яких 40% - у вигляді грантів, а решта 60% - у формі кредитування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-