США підтримують Туреччину у боротьбі з PKK та ІДІЛ - Трамп

США підтримують Туреччину у боротьбі з PKK та ІДІЛ - Трамп

Укрінформ
Президент США Дональд Трамп заявив, що підтримує Туреччину у боротьбі з PKK та ІДІЛ, а також дав гарантії того, що не дозволить терористам створити зони безпеки в Сирії.

Про це повідомляє агенція "Анадолу".

«Турецький народ останніми роками і останнім часом пережив жахливі терористичні атаки. Ми висловлюємо співчуття сім'ям загиблих і солідарність з турецьким народом. Вашингтон підтримує Анкару у боротьбі з такими терористичними організаціями, як PKK і ІДІЛ, а також дає гарантії того, що не дозволить терористам створити зони безпеки в Сирії», - заявив Трамп під час зустрічі з президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом у Вашингтоні.

За його словами, США прагнуть зміцнити економічні і торговельні зв'язки з Туреччиною.

«Це ті сфери, за рахунок яких ми можемо перебудувати наші стосунки в інтересах двох країн», - зазначив він.

«Мені не терпиться приступити до спільної роботи з президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом з метою забезпечення миру і безпеки на Близькому Сході, загальними для двох країн загрозами і створення гідного майбутнього для усіх громадян», - додав Трамп.

Як повідомлялося, у вівторок, 16 травня, голова американської адміністрації Дональд Трамп приймав главу Турецької держави Реджепа Таїпа Ердогана у Білому домі.

Фото: Reuters

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-