Ердоган запитає у Трампа про озброєння сирійських курдів

Ердоган запитає у Трампа про озброєння сирійських курдів

Укрінформ
Переговори президента США Дональда Трампа та його турецького колеги Реджепа Таїпа Ердогана у Вашингтоні будуть присвячені рішенню Америки надати зброю сирійським курдам, яких Анкара розцінює як терористів.

Про це повідомляє Voice of America.

"Через тиждень після того, як президент США Дональд Трамп викликав гнів у Туреччині, дозволивши озброєння сирійських курдів, він приймає у вівторок у Білому домі президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана для переговорів, очікуваним акцентом яких стане ця суперечка, а також більш широкий конфлікт у Сирії", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, США бачать курдські загони народної самооборони (YPG) як один з ключових елементів боротьби з «Ісламською державою» і зусиль щодо витіснення бойовиків з їх фактичної столиці - Ракка. Зі свого боку, Анкара вважає членів загонів терористами через їх зв'язки з Робітничою партією Курдистану, яка протягом трьох десятиліть веде повстанську боротьбу на території Туреччини.

Ердоган заявив, що рішення про постачання американської зброї суперечить стратегічним відносинам Туреччини з США.

При цьому минулого тижня він заявив, що розглядає свій візит до Вашингтона як «новий початок в турецько-американських відносинах».

9 травня адміністрація Трампа вирішила надати сирійським курдам із загонів YPG стрілецьку зброю, кулемети, броньовані автомобілі, боєприпаси та інше військове обладнання. У Пентагоні пояснили це рішення тим, що YPG - єдина наземна сила у Сирії, яка здатна звільнити місто Ракка від бойовиків терористичного угруповання "Ісламська держава".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-