Франція попередила про нову хвилю хакерських атак

Франція попередила про нову хвилю хакерських атак

Укрінформ
Французьке Національне агентство з безпеки інформаційних систем (Anssi) попередило, що найближчими днями треба чекати регулярних повторень атак вірусу «Wannacry».

Про це повідомляє RFI.

«Найближчими днями або тижнями хвилі хакерських атак можуть повторитися, - попередив директор агентства з безпеки інформаційних систем Гийом Пупар. - Хакери модифікують свою вірусну програму, роблячи її більше невразливою, а також інші хакери можуть використати той же метод і почати нові атаки».

За його словами, «боятися справжнього хаосу в інтернеті не потрібно». У країнах, найбільш постраждалих від вірусу, підприємства відновили роботу без істотних втрат. 

Проте, швидке поширення цього вірусу гостро ставить проблему інформаційної безпеки. Згідно з експертами, за три дні від вірусу «Wannacry» і його модифікацій постраждали 200 тисяч фізичних і юридичних осіб в 150 країнах світу.

Хакери, що розповсюдили вірус планетею, так і не були встановлені, зазначає видання. Проте, як вважає директор французького агентства з безпеки інформаційних систем, йдеться про справжню мафію. «Деякі мафіозні структури, які раніше займалися трафіком наркотиків або зброї, сьогодні займаються хакерськими атаками, оскільки це простіше, це коштує набагато дешевше, і це набагато безпечніше», - пояснив Пупар.

Проте відомо, що до сьогоднішнього дня дуже мало підприємств піддалося на шантаж і заплатило викуп вимагачам.

У Франції, окрім автомобільного концерну Renault, від інтернет-вимагачів постраждали як мінімум 10 інших підприємств. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-