У Трампа заявили, що ніякої секретної інформації він росіянам не розкривав

У Трампа заявили, що ніякої секретної інформації він росіянам не розкривав

Укрінформ
Радник президента з питань національної безпеки Герберт Макмастер назвав "неправдивою" публікацію в The Washington Post про те, що Трамп розкрив представникам РФ надсекретну інформацію.

З відповідною заявою Макмастер виступив у понеділок ввечері, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Президент не сприймає нічого більш серйозно, ніж безпеку американського народу. Історія, яка вийшла сьогодні в повідомленні (The Washington Post – ред.), є неправдивою", - заявив МакМастер під час екстрено скликаного брифінгу для журналістів.

За його словами, президент Трамп і міністр закордонних справ Лавров "розглянули ряд спільних загроз для двох країн, у тому числі загрози у сфері цивільної авіації". Він підкреслив, що "жодним чином розвідувальні джерела або методи не були розкриті".

При цьому Макмастер наголосив, що президент "не розкриває даних про будь-які військові дії, які не були відомими широкому загалу".

При цьому радник президента не став відповідати на питання після оголошення своєї заяви.

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок впливове видання The Washington Post повідомило, що під час зустрічі минулого тижня в Білому домі з главою МЗС Росії Лавровим і російським послом Кисляком президент США Дональд Трамп розкрив цілком таємну інформацію. Відомості могли вказувати на джерело, яке має доступ до внутрішніх справ ІДІЛ, чим поставили його під загрозу.

Пізніше стало відомо, що йдеться, зокрема, про методи і способи використання ІДІЛ ноутбуків та інших електронних пристроїв у плануванні терактів на борту цивільних літаків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-