Трамп хоче якнайшвидше знайти заміну директору ФБР

Трамп хоче якнайшвидше знайти заміну директору ФБР

Укрінформ
Процес призначення нового директора ФБР має рухатися швидко, щоб замінити Джеймса Комі, який був звільнений на початку цього тижня з керівної посади.

Про це сказав журналістам у суботу президент США Дональд Трамп, повідомляє Reuters.

"Трамп заявив журналістам, які подорожують з ним на Борту номер один, що він, можливо, прийме своє рішення по керівнику Федерального бюро розслідувань, перед тим, як відправиться у свою першу закордонну поїздку наприкінці наступного тижня", - зазначається в публікації.

"Навіть це можливо", - цитує інформагентство слова американського президента.

Трампа критикують за грубе звільнення Комі в момент, коли Бюро проводить розслідування втручання Росії у президентські вибори в США, а також можливі зв'язки представників кампанії Трампа з Москвою. Росія зі свого боку заперечує це, пише інформагентство.

За повідомленням Білого дому, зараз на розгляді перебуває список з 11 кандидатів, які можуть замінити Комі. Як заявив сам Трамп, це "видатні люди" і "дуже добре відомі".

З першими чотирма з них запланована співбесіда в суботу. Серед них – в.о. директора ФБР Ендрю Маккейб, сенатор-республіканець Джон Корнін, суддя Апеляційного суду Нью-Йорка Майкл Гарсія і колишній помічник генерального прокурора Еліс Фішер.

Рішення про затвердження кандидата має бути узгоджене Сенатом США, де республіканці мають більшість. Остаточний указ про призначення підписує президент США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-