Меркель і Макрон поговорили про корисний

Меркель і Макрон поговорили про корисний "симбіоз" країн ЄС

Фото
Укрінформ
Франція і Німеччина несуть особливу відповідальність за долю ЄС.

Про це заявила канцлер ФРН Ангела Меркель і президент Франції Еммануель Макрон після переговорів у Берліні в понеділок, передає кореспондент Укрінформу в Німеччині.

"Нам всім добре, коли Європі добре... Це критичний момент, в якій опинився ЄС. Ми розуміємо нашу відповідальність і повинні використати цей момент", - заявила Меркель, додавши, що домовилася з новим французьким керівником про тісну співпрацю.

Вона знову привітала Макрона з перемогою на виборах, зазначивши, що Європі потрібна сильна Франція.

В ході переговорів сторони обговорили теми міграції та біженців, європейської політики безпеки, поліпшення добробуту народів двох країн, європейських фінансів та інвестицій, та інші питання.

Меркель зазначила, що Німеччина і Франція не завжди єдині в усьому, але вміють виробити «симбіоз», корисний для співпраці як на двосторонньому рівні, так і для всієї Європи.

Макрон сказав, що потрібна Європа, яка краще захищає своїх громадян. Це стосується і економіки. Він закликав європейців не бути наївними, зокрема, у відношенні США.

"Що сьогодні особливо треба єврозоні, так це рішуча інвестиційна політика, приватні інвестиції, ми повинні залучити свіжі інвестиції", - сказав він.

Після прес-конференції Меркель і Макрон вирушили вечеряти.

Це перший закордонний візит Макрона після його інавгурації 14 травня.

Фото: Ольга Танасійчук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-