Меркель обговорить з Макроном спільні зовнішньополітичні виклики

Меркель обговорить з Макроном спільні зовнішньополітичні виклики

Укрінформ
Канцлер ФРН Ангела Меркель сподівається, що сьогоднішній візит нового президента Франції Еммануеля Макрона стане початком плідної співпраці з найрізноманітніших тем.

Про це заявив офіційний представник федерального уряду Штеффен Зайберт у понеділок, повідомляє кореспондент Укрінформу в Німеччині.

«В наших інтересах, щоб Макрон був успішним президентом. У цьому ключі триватимуть переговори. Це початок, сподіваємося, доброго співробітництва на найближчі роки», - сказав Зайберт.

За його словами, мова піде не тільки про двосторонні відносини, зокрема у сфері економіки, для яких німецька сторона вже підготувала конкретні пропозиції, але й про взаємодію в рамках Великої сімки, підготовку саміту Великої двадцятки. 

«Для нас цілком очевидно, що на Франції і Німеччині лежить особлива відповідальність перед ЄС», - додав Зайберт. Перед двома країнами стоїть «багато спільних зовнішньополітичних викликів», серед яких представник Меркель згадав Сирію та Африку.

Зустріч Макрона, який тільки напередодні став на посаду, з офіційними почестями в Берліні призначена на 17.30 за місцевим часом, прес-конференція після переговорів о 18.45, після чого обидва керівника ще разом повечеряють.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-