Європол попереджає про підготовку масштабної кібератаки

Європол попереджає про підготовку масштабної кібератаки

Укрінформ
Експерти попереджають про загрозу в понеділок нової масштабної кібератаки, подібної до тої, яка сталася в п'ятницю, 12 травня.

Про це в інтерв'ю британському телеканалу ITV заявив директор Європолу Роб Вейнрайт, повідомляє ВВС.

"Ми щороку ведемо в світі біля 200 операцій проти кіберзлочинності, але ще ніколи не бачили чогось подібного. За останніми підрахунками, маємо 200 тисяч жертв у щонайменше 150 країнах. Багато з цих жертв - підприємства, зокрема великі корпорації. Глобальне охоплення безпрецедентне", - сказав Вейнрайт про кібератаку, що була в п'ятницю.

Вейнрайт припустив, що число жертв вірусу-вимагача зросте, коли люди в понеділок уранці повернуться на роботу. "Ми опинилися перед лицем загрози, яка повсякчас посилюється, а число вражених вірусом зростає", - сказав директор Європолу.

Як зазначається, в Англії під удар вірусу потрапили 48 відділень Національної служби охорони здоров'я, і ще 13 - в Шотландії. Деякі лікарні змушені були скасувати заплановані операції і процедури і перенаправити свої карети швидкої допомоги в інші лікарні, які не постраждали від хакерського злому.

У суботу міністр внутрішніх справ Британії Амбер Радд заявила, що проблему загалом вдалося вирішити, але комп'ютерний захист треба поліпшувати.

Агресивна програма-вірус захоплює під свій контроль комп'ютер користувача і розміщує повідомлення з вимогою виплати 300 доларів у віртуальній валюті біткойн в обмін на розблокування файлів і повернення їх власнику.

Проведений ВВС аналіз трьох акаунтів, зламаних цим нападом, дав підставу припустити, що хакерам вже могли виплатити суму, приблизно рівну 28 500 доларам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-