У Макрона вже знають, кому роздадуть “портфелі”

У Макрона вже знають, кому роздадуть “портфелі”

Укрінформ
У день інавгурації восьмого президента П'ятої республіки штаб Емманюеля Макрона повідомив про перші призначення в адміністрації Єлісейського палацу.

Про це повідомляє RFI.

"Чотири ключові фігури в адміністрації Емманюеля Макрона були оприлюднені всього за кілька хвилин до того, як новообраний президент ступив на сходинки Єлісейського палацу", - йдеться в повідомленні.

Так, Алексіса Колера призначено генеральним секретарем Єлісейського палацу. 44-річний випускник Національної школи адміністрації працював у дирекції податкової служби Франції та Міжнародному валютному фонді. В уряді Франсуа Олланда Алексіс Колер був директором кабінету міністра економіки і фінансів П'єра Московісі (перший склад кабміну, де прем'єр-міністром був Жан-Марк Еро), а потім і Емманюель Макрон. Після того, як Макрон пішов з посади міністра, Алексіс Колер пішов працювати в приватне підприємство.

Патріса Стрзода призначено директором кабінету президента. У його функції входить керівництво адміністрацією Єлісейського палацу. Йому 64 роки, він також є випускником Національної школи адміністрації.

У Патріса Стрзоди – довга кар'єра держчиновника. Він керував префектурами поліції в різних департаментах Франції, а також був префектом цілого регіону – Бретані. В уряді Франсуа Олланда Патріс Стрзода виконував функції директора кабінету міністра внутрішніх справ Бернара Казньова, а потім, коли Казньова було призначено прем'єр-міністром Франції, перейшов з ним в Матіньон як директор кабінету. За кілька місяців до виборів Патріс Стрзода був призначений префектом регіону Іль-де-Франс.

Філіп Етьєн, 61 рік, дипломат з багаторічним стажем, був призначений дипломатичним радником Емманюеля Макрона. Зараз Філіп Етьєн є послом Франції у Берліні.

Згідно з деякими джерелами, Філіп Етьєн повинен був замінити Жан-Моріса Риперта в Москві, але його нове призначення цьому завадило. Раніше Філіп Етьєн вже працював у Москві радником посла з питань економічного співробітництва і культури. Крім цього Філіп Етьєн працював послом в Югославії, ФРН (до об'єднання Німеччини) і Румунії. Також був представником Франції в ЄС. У період президентства Ніколя Саркозі Філіп Етьєн був директором кабінету міністра закордонних справ Франції Бернара Кушнера. Варто зазначити, що під час навчання в Національній школі адміністрації Філіп Етьєн був однокурсником Франсуа Олланда.

Ісмаеля Емельєна названо спеціальним радником Емманюеля Макрона. Це наймолодший із призначених у неділю функціонерів, йому лише 30 років.

Ісмаель Емельен зіграв важливу роль у передвиборній кампанії кандидата руху "Вперед!", будучи її головним стратегом. Спеціальність нового радника президента – комунікація, він має диплом інституту політичних наук і працював у великому рекламному та PR-агентстві Havas Worldwide. З нинішнім президентом Ісмаель Емельен працює з періоду, коли Макрон був міністром економіки. Тоді він обіймав посаду глави прес-служби Берсі. Примітно, що Ісмаель Емельєн також працював у Венесуелі, беручи участь у передвиборній кампанії Ніколаса Мадуро.

Як очікується, вже у середу, 17 травня, відбудеться перше засідання нового кабінету міністрів Франції.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що новий прем'єр-міністр Франції буде призначений на посаду в понеділок, 15 травня, а новий уряд країни у вівторок, 16 травня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-