Польща очікує на перезавантаження у відносинах з Францією

Польща очікує на перезавантаження у відносинах з Францією

Укрінформ
Варшава очікує на перезавантаження у відносинах з Парижем, які останнім часом не були найкращими.

Про це заявив президент Польщі Анджей Дуда, коментуючи нещодавню телефонну розмову з новообраним президентом Франції Еммануелем Макроном, інформує канцелярія президента РП.  

Я хотів би, щоб наступило своєрідне перезавантаження в польсько-французьких відносинах, які останнім часом з різних причин були складними”, - заявив Дуда. 

За його словами, обрання нового президента може відкрити можливість на це „перезавантеження”.

Дуда нагадав, що він домовився у розмові з Макроном про коротку зустріч під час саміту НАТО у Брюсселі 25 травня.

Президент РП зазначив, що очікує на відновлення зустрічей лідерів держав „Веймарського формату” (Польща, Франція, Німеччина), яке за чергою має проводити Франція. Остання така зустріч на рівні президентів країн відбулася в 2011 році у Польщі.

Дуда зауважив, що вони з Макроном належать до одного покоління, що дає можливість сподіватися на досягнення взаєморозуміння і хорошу співпрацю. 

У ході виборчої кампанії Макрон кілька разів критикував Польщу, зазначаючи, що на Польщу потрібно накласти санкції за порушення нею норм ЄС. Він також назвав лідера правлячої партії “Право і Справедливість” (PiS) Ярослава Качинського другом Ле Пен і президента РФ Володимира Путіна.

Після цього президент Дуда заявив, що Макрону після перемоги у виборах потрібно буде попрацювати над відновленням довіри в Польщі до себе і Франції.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні в Парижі проходить інавгурація новообраного президента Франції Еммануеля Макрона.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-