Ракета КНДР пролетіла 700 кілометрів - військові США

Ракета КНДР пролетіла 700 кілометрів - військові США

Укрінформ
Північна Корея у неділю запустила ще одну балістичну ракету, і вона є ракетою невідомого типу.

Про це повідомляє Reuters.

«Тихоокеанське командування США повідомило, що вони оцінювали тип ракети, однак вона «не відповідає типу міжконтинентальної балістичної ракети»», - йдеться у повідомленні.

У свою чергу міністр оборони Японії Томомі Інада заявила, що ракета може бути нового типу.

За даними південнокорейських та американських чиновників, ракета пролетіла 700 км, що є далі, ніж ракета середньої дальності, яку Північна Корея успішно випробувала у лютому з того ж самого регіону Кусон на північний захід від столиці Пхеньяна.

Японія заявила, ракета летіла протягом 30 хвилин, перш ніж впасти в море між східним узбережжям Північної Кореї і Японії.

Як повідовляв Укрінформ за даними телеканалу CNN, запущена сьогодні вночі Північною Кореєю ракета впала за 100 км від Приморського краю (Росія). Телеканал підкреслив, що у Владивостоці базується Тихоокеанський флот ВМФ Росії.

Раніше Північна Корея провела невдале ракетне випробування. Її дії засудили США, Японія і Південна Корея. Попереднє випробування північнокорейської ракети, що було приурочене до 105-річчя з дня народження засновника КНДР Кім Ір Сена, різко загострило ситуацію в регіоні. Ракета вибухнула через кілька хвилин після зльоту. За попередніми оцінками, може йтися про балістичну ракету середнього радіусу дії KN-15.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-