У Німеччині загострилася проблема радикалізації молоді

У Німеччині загострилася проблема радикалізації молоді

Укрінформ
На боротьбу з радикалізацією і саморадикалізацією молоді – як німецької, так і біженців – направлена спеціальна програма.

Про це на конференції, присвяченій проблемі радикалізації молоді, розповів радник Департаменту з питань внутрішніх справ Берлінського сенату, куратор програми запобігання радикалізації Хайко Кюппер, повідомляє кореспондент Укрінформу в Німеччині.

«У Німеччині налічується близько 10 тисяч салафітів», - поінформував Кюппер.

З них 850 проживає в Берліні, що вдвічі більше, ніж у 2011 році. Столиця і федеральна земля Північний Рейн-Вестфалія – основні центри салафізму в країні. Чимала частина тих, на кого звертають у зв'язку з цим увагу влади, повернулася із зони конфлікту.

На боротьбу з радикалізацією і саморадикалізацією молоді – як німецької, так і біженців – направлена спеціальна програма, розповів її куратор. Започаткована вона була не так давно, на початку 2016 року, і об'єднує сьогодні як державні структури, так і експертів, неурядові організації. Торік її фінансування становило 880 тисяч євро, у 2017 році вже було виділено 2,2 млн. Основний напрямок діяльності – інформування як самих підлітків, у тому числі неповнолітніх біженців, які перебувають в Німеччині без супроводу дорослих, так і родичів, вчителів.

Кюппер зазначив, що більшість випадків радикалізації і саморадикалізації відбувається через мережу Інтернет, соціальні мережі. Влада, зокрема Федеральне відомство у справах міграції та біженців, що діє з початку 2012 року, зі свого боку запускає програми, через які ті, хто сумнівається, постраждалі, їхні близькі можуть зв'язатися з психологами, отримати психотерапевтичну підтримку, поспілкуватися з тими, хто так само опинився в схожій ситуації. Також важлива увага приділяється програмам інтеграції.

Салафізм - консервативний напрям в ісламі, прихильники якого відхиляють спроби модернізації релігії та закликають очистити іслам від будь-яких нововведень, привнесених різними народами та контактами із Заходом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-