У Канаді нагадали про жорстку позицію стосовно Росії

У Канаді нагадали про жорстку позицію стосовно Росії

Укрінформ
У питанні санкцій проти Росії Канада займає чітку й однозначну позицію, а також уважно вивчає можливість ухвалення так званого «списку Магнітського»

Про це під час виступу у федеральному парламенті заявив представник Міністра закордонних справ Канади Мет Декорсі, передає кореспондент Укрінформу.

«Наша позиція стосовно Росії чітка: чинний уряд не лише підтримав санкції, накладені на РФ попередниками, а й посилив їх», - сказав Декорсі.

Він додав, що офіційна Оттава уважно вивчає можливість ухвалення так званого «списку Магнітського». «Ми уважно вивчаємо рекомендації профільного парламентського комітету, в тому числі щодо Магнітського, а також відносно санкцій за порушення прав людини й проти іноземців-корупціонерів», - зазначив представник МЗС.

Як відомо, російський адвокат Сергій Магнітський загинув у Росії 16 листопада 2009 року, перебуваючи під арештом, після викриття корупційних злодіянь вищого керівництва держави. США ще у 2012 році запровадили санкції проти російських чиновників, яких підозрюють у порушенні прав людини. Пізніше подібний закон ухвалив Європарламент та Естонія. Однак, колишній міністр закордонних справ Канади Стефан Діон неодноразово заявляв, що чинного законодавства Канади достатньо для накладення заборони на в’їзд до країни небажаним особам, тож потреби у нових законах немає. Все ж Комітет із закордонних справ та міжнародного розвитку федерального парламенту Канади рекомендував ухвалити "акт Магнітського", а Сенат дотримався цієї поради, направивши законопроект на остаточне затвердження до нижньої палати.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-