Адміністратор

Адміністратор "груп смерті" ВК визнав провину

Укрінформ
Жовтневий районний суд Петербурга продовжив арешт Філіпа Будейкина, адміністратора "груп смерті" в соціальній мережі "ВКонтакте", відомого під псевдонімом Філіп Лис.

Про це повідомила РІА Новости прес-секретар міськсуду Дар'я Лебедєва.

За її словами, обвинувачений визнав провину в підбурюванні до доведення до самогубства і не заперечував проти продовження арешту до 20 серпня. 

Будейкіна затримали 16 листопада минулого року в Московській області, після чого суд у Петербурзі санкціонував арешт. Експертиза визнала його осудним.

Раніше в 10 регіонах Росії пройшли обшуки у адміністраторів та учасників "груп смерті", мають псевдоніми Філіп Море, Мирон Сетх, Хранитель Істини і інших. Вони повідомили, зокрема, що Філіпп Лис через листування в соцмережі закликав і схиляв неповнолітніх до скоєння суїцидів.

За даними слідства, з грудня 2013-го по травень 2016 року зловмисники створили вісім віртуальних спільнот у соцмережі "ВКонтакте", де відкрито пропагувалися суїциди. Доступ до цих груп був строго обмежений і надавався виключно за рішенням адміністратора спільноти.

На сьогодні петербурзькі слідчі встановили 15 постраждалих - неповнолітніх, які перебували у "групі смерті" і скоїли суїциди в різних регіонах країни. Самогубства п'ятьох людей не сталося. Згідно з висновком психолого-лінгвістичної експертизи, в листуванні адміністраторів групи міститься спонукання до суїциду, яке сприяло деформації інстинкту самозбереження.

Фото: ТАСС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-