У Німеччині за підозрою в тероризмі затримали ще одного офіцера

У Німеччині за підозрою в тероризмі затримали ще одного офіцера

Укрінформ
У Німеччині заарештовано ще одного офіцера бундесверу за підозрою в правоекстремістських поглядах та підготовці терористичних актів.

Про це повідомило онлайн-видання Spiegel Online.

"Розслідування у справі підозрюваного в терорі Франко А. розширюється. Федеральна прокуратура затримала товариша А., який, очевидно, допомагав старшому лейтенанту в його планах", - інформує у вівторок ЗМІ.

Йдеться також про старшого лейтенанта бундесверу, 27-річного Максиміліане Т. Він був заарештований 9 травня у Келі (федеральна земля Баден-Вюртемберг). Обвинувачення проти нього важкі: разом зі згаданим Франко А., старшим лейтенантом, який видавав себе за сирійського біженця, і його знайомим, заарештованим раніше 24-річним студентом з Оффенбаха, вони готували напади на політиків і громадських діячів, які проводять лояльну до біженців політику. Слідчі підозрюють, що Максиміліане Т. є "третім номером" в екстремістському угрупованні.

Обидва офіцери є друзями і служать у спільній 291 німецько-французькій бригаді гірських стрільців, що дислокована у французькому місті Ількірше-Граффенштадені.

Як раніше повідомляв Укрінформ, Франко А. був затриманий два тижні тому. Підозри на офіцера впали після того, як він був зупинений поліцією в аеропорту Відня, де він намагався забрати схований пістолет. При перевірці відбитків пальців з'ясувалося,  що під такими зареєстрований «біженець з Сирії». Є підозри, що він готував теракти з ксенофобських мотивів - щоб кинути тінь на шукачів притулку.

На хвилі арештів в усіх військових частинах ФРН проводяться розслідування на предмет наявності атрибутики вермахту - збройних сил нацистської Німеччини у 1935-1945 рр. і праворадикальних настроїв. Перевірка має бути завершена до 16 травня, вже сьогодні, 9 травня, в керівництві Міноборони чекають проміжного звіту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-