Тіллерсон обговорив з Лавровим ситуацію в Сирії – Держдеп

Тіллерсон обговорив з Лавровим ситуацію в Сирії – Держдеп

Укрінформ
Глава Державного департаменту США Рекс Тіллерсон і міністр закордонних справи Росії Сергій Лавров у п'ятницю обговорили по телефону ситуацію в Сирії, а також зусилля обох країн для її врегулювання.

Про це йдеться в офіційному повідомленні Державного департаменту США, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Держсекретар спілкувався по телефону з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим щодо зусиль з деескалації триваючого конфлікту в Сирії ", - поінформували в зовнішньополітичному відомстві США.

При цьому в Держдепі зазначили, що співрозмовники планують провести особисту зустріч, під час якої говоритимуть, у тому числі, про сирійське питання. "Держсекретар очікує подальших зустрічей з міністром закордонних справ, щоб обговорити роль Сполучених Штатів і Росії в деескалації конфлікту, а також підтримку переговорів у Женеві з метою подальшого просування політичного рішення", - зазначили в Державному департаменті.

Як повідомляв Укрінформ, найближча зустріч глав зовнішньополітичних відомств США і Росії може відбутися наступного тижня на Алясці. Планується, що Тіллерсон головуватиме на зустрічі міністрів закордонних справ Арктичної ради, яка пройде 10-11 травня в місті Фербенкс (Аляска).

Арктична рада є міжурядовим форумом розвитку співпраці, координації та взаємодії між державами Арктики, громадами корінних народів регіону та інших зацікавлених сторін. До її складу входять вісім країн: Данія, Ісландія, Канада, Норвегія, Росія, США, Фінляндія, Швеція.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-