У Сирії створять

У Сирії створять "безпечні зони" - Росія, Туреччина та Іран підписали меморандум в Астані

Укрінформ
Росія, Туреччина та Іран підписали меморандум про створення безпечних зон в Сирії.

Про це повідомляє Reuters.

"Росія, Туреччина та Іран підписали в четвер меморандум про створення безпечних зон в Сирії, тоді як делегація збройної сирійської опозиції вийшла з мирних переговорів після нового раунду в столиці Казахстану Астані", - йдеться у повідомленні.

Росія, Туреччина та Іран у документі згадуються як гаранти мирного процесу в Астані.

За словами міністра закордонних справ Казахстану Кайрата Абдрахманова, наступні мирні переговори щодо Сирії будуть проходити в Астані в середині липня.

Безпечні зони у Сирії, створені відповідно до досягнутої у Казахстані угоди, охоплюватимуть усю провінцію Ідліб, а також частини Алеппо, Латакії і Хомсу, заявили у міністерстві закордонних справ Туреччини, повідомляє Reuters.

"Угода спрямована на заборону будь-якого використання зброї в цих районах, а також дасть змогу залучити гуманітарну допомогу ", - йдеться у заяві відомства.

За словами спецпосланця Генсека ООН щодо Сирії Стаффана Де Містури, план зі створення безпечних зон у Сирії - це крок до реального припинення військових дій.

"Я думаю, що сьогодні в Астані ми змогли стати свідками важливого багатообіцяючого позитивного кроку в правильному напрямку в процесі деескалації конфлікту", - наголосив Де Містура.

Як повідомлялося, у середу в столиці Казахстану за посередництва Росії, Туреччини й Ірану стартував новий раунд переговорів між сторонами сирійського конфлікту. 

В цей же день сирійська збройна опозиція заявила про призупинення своєї участі у переговорах, вимагаючи покласти край урядовим бомбардуванням районів, що перебувають під її контролем.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-