У Варшаві назвали неприпустимим прирівнювання Макроном Польщі до режиму Путіна

У Варшаві назвали неприпустимим прирівнювання Макроном Польщі до режиму Путіна

Укрінформ
Порівняння Польщі з режимом Путіна в Росії є неприпустимим.

Таким чином маршалок Сенату Польщі Станіслав Карчевський відреагував на слова кандидата у президенти Франції Еммануеля Макрона про те, що друзями його суперниці у виборах націоналістки Марін Ле Пен є президент РФ Володимир Путін, прем'єр Угорщини Віктор Орбан та лідер правлячої у Польщі партії "Право і Справедливість" (PiS) Ярослав Качинський, інформує tvn24.

"Чи Польща веде війну, як режим Путіна, чи комусь загрожує? Не можна до Польщі ставитися таким чином, я обурений", - заявив маршалок Сенату.

Він зазначив, що неприємні слова Макрона про Польщу можуть бути пов’язані з браком інформації.

Карчевський додав, що разом із віце-маршалком Сенату Міхалом Северинським вони вирішили зустрічатися із зарубіжними журналістами і повідомляти їм про ситуацію у країні.

Лідер РiS Качинський коментуючи слова Макрона напередодні заявив, що "у Польщі - повна демократія, можливо, найкраща у Європі".

Як інформувало агентство, Макрон упродовж кількох днів неодноразово  висловлювався про Польщу і польську владу у негативному ключі. Зокрема, кілька днів тому кандидат у президенти Франції заявив, що підтримує запровадження санкцій проти Польщі за порушення нею норм ЄС. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-