МЗС Польщі вважає маніпуляцією слова Макрона про “дружбу” Качинського з Ле Пен

МЗС Польщі вважає маніпуляцією слова Макрона про “дружбу” Качинського з Ле Пен

Заява
Укрінформ
МЗС Польщі розкритикувало слова кандидата у президенти Франції Еммануеля Макрона про те, що друзями його суперниці, націоналістки Марін Ле Пен у Європі є президент РФ Володимир Путін і лідер правлячої у Польщі партії “Право і Справедливість” (PiS) Ярослав Качинський.

Польське зовнішньополітичне відомство оприлюднило офіційну заяву з цього приводу.

“Ми із зацікавленням стежимо за виборчою кампанією у Франції з огляду на значення цієї країни для майбутнього ЄС. У цьому контексті з жалем відзначаємо, що вкотре під час виборчої кампанії у Франції — союзницькій країні, котра так само як і Польща належить до ЄС та НАТО, кандидат, який бореться за найвищу посаду у державі, вдається до неприпустимих порівнянь і спрощень, які вводять в оману громадську думку”, - йдеться у документі.

У ньому підкреслюється, що уряд Польщі “не є союзником Марін Ле Пен”.

“Вказування на нібито союз між пані Ле Пен і лідером PiS є маніпуляцією, а зараховування Ярослава Качинського до кола “друзів Ле Пен, які порушують різноманітні свободи” є недоречним і безвідповідальним”, - наголошує польське зовнішньополітичне відомство.

МЗС РП підкреслює, що Польща дотримується демократичних свобод, а до фундаментальних цінностей у країні належать повага і толерантне ставлення до осіб, які мають інші політичні чи релігійні погляди.

“Крім того, хочемо нагадати, що будь-хто, хто добре знає історію і внутрішньополітичну ситуацію у Польщі, не має права закидати полякам симпатію до імперіалістичної Росії”,- наголошує МЗС Польщі.

У зовнішньополітичному відомстві висловили сподівання, що незважаючи на те, хто переможе на президентських виборах у Франції, “перш ніж формулювати думки щодо політики інших країн здійснюватиметься поглиблений аналіз, а ймовірні сумніви з'ясовуватимуться у двосторонніх контактах”.

Як відомо, під час одного зі своїх передвиборчих виступів Макрон “друзями і союзниками” Ле Пен назвав Путіна, Качинського і прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана. А кілька днів тому кандидат у президенти Франції заявив, що підтримує запровадження санкції проти Польщі за порушення нею норм ЄС. Тоді його висловлювання також активно критикувалося представниками польської влади.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-