Трамп заявив, що не проти зустрітися віч-на-віч із Кім Чен Ином

Трамп заявив, що не проти зустрітися віч-на-віч із Кім Чен Ином

Укрінформ
Президент США Дональд Трамп висловив бажання зустрітися з лідером Північної Кореї Кім Чен Ином "за доречних обставин" з метою обговорення напруження, що склалося в регіоні внаслідок провокацій з боку КНДР.

Про це американський лідер розповів в інтерв'ю агентству Bloomberg, опублікованому в понеділок.

"Якщо це буде доречним для мене, щоб зустрітися з ним, я абсолютно мав би честь зробити це", - зауважив глава Білого дому.

При цьому він уточнив, що ця зустріч може відбутися лише "за правильних обставин", додавши також, що він "хотів би зробити це".

Сполучені Штати не мають дипломатичних відносин з Північною Кореєю, через що можливості для встановлення діалогу ускладнені. Водночас, у Вашингтоні наголошують, що готові до мирних переговорів з режимом КНДР.

Як заявив минулого тижня в ООН держсекретар США Рекс Тіллерсон, такі переговори можливі лише в разі, якщо режим у Пхеньяні буде готовим здійснити "реальні кроки" для денуклеаризації та згортання програм розробки балістичних ракет.

Загроза з боку Північної Кореї набула більшої актуальності протягом останніх місяців. Режим КНДР продовжує розвиток своєї ядерної програми, а також розробок міжконтинентальних балістичних ракет в порушення резолюцій ООН та засудження з боку міжнародного співтовариства. За оцінками військових аналітиків США, Північна Корея до 2020 року здатна розробити ядерну ракету з повним боєзарядом, що може досягти території США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-