Польща екстрадує австрійця, який воював на Донбасі

Польща екстрадує австрійця, який воював на Донбасі

Укрінформ
Затриманому на польсько-українському кордоні громадянину Австрії інкримінують злочини проти військових і цивільних осіб, його очікує депортація в Австрію.

Про це повідомляє австрійська Tiroler Tageszeitung з посиланням на представника МВС Австрії Карла-Хайнца Грундбьока. 

"Проти австрійця розслідується справа в контексті активної участі у воєнних діях в міжнародних конфліктах", - йдеться у повідомленні.

Суперечливою є інформація про те, на чиєму боці воював іноземець, - на боці проросійських бойовиків чи українських силовиків. Спочатку була озвучена перша версія.

За словами представника прокуратури міста Вінер-Нойштадт Еріха Габіцля, затриманого підозрюють у вбивствах військових та цивільних осіб у ході боїв за Донецький аеропорт, противників українських військових на Донбасі - "ворожих солдатів, які здалися", а також цивільних. При цьому Габіцль стверджує, що він "воював не на російському, а на українському боці".

25-річний чоловік був оголошений в європейський розшук за обвинуваченням у скоєнні кількох вбивств і заарештований у Дорогуську минулої п'ятниці під час спроби перетнути кордон у бік України. Тепер, як підтвердили в МЗС Австрії, він має бути екстрадований на батьківщину.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-