Смертна кара поставить крапку в європерспективах Туреччини - Меркель

Смертна кара поставить крапку в європерспективах Туреччини - Меркель

Укрінформ
На думку канцлера ФРН Ангели Меркель, неправильно для Європи відвертатися від Туреччини, але такі кроки, як запровадження смертної кари, точно стануть кінцем переговорів про вступ країни до ЄС. 

Про це вона заявила в суботньому інтерв'ю редакційній мережі Redaktionsnetzwerk Deutschland, до якої належить і Hannoverische Allgemeine Zeitung. 

«Запровадження Туреччиною страти стало б кінцем переговорів», - сказала Меркель.

Вона також визнала, що на даний момент «зовсім немає наміру відкривати нові глави в переговорах про приєднання». 

Голова уряду наголосила, що слід з серйозністю поставитися до критичних зауважень Венеціанської комісії з приводу змін до турецької Конституції, а також що ЄС чекає від Анкари реакції на вказівки щодо порушень у процесі проведення референдуму 16 квітня. Водночас Меркель наголосила, що в інтересах Німеччини і ЄС, щоб «Європа і Туреччина повністю не відвернулися одне від одного». Але підхід до відносин має будуватися на основі європейських цінностей. 

Напередодні у Брюсселі верховний представник Європейського Союзу з питань зовнішньої політики і політики безпеки Федеріка Могеріні заявила, що лідери держав-членів ЄС визнають результати референдуму в Туреччині, а також, що двері ЄС для Анкари залишаються відкритими, якщо Туреччина сама цього хоче.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-