США закликали ООН ввести нові санкції та обмежити торгівлю з КНДР

США закликали ООН ввести нові санкції та обмежити торгівлю з КНДР

Укрінформ
Сполучені Штати заявили, що мирне врегулювання ситуації навколо Північної Кореї передбачає посилення економічного тиску на Пхеньян, у тому числі у вигляді нових санкцій, а також обмеження зовнішньої торгівлі з КНДР, передусім з боку Китаю.

Про це заявив у п'ятницю державний секретар США Рекс Тіллерсон під час спеціального засідання РБ ООН щодо ситуації навколо Північної Кореї, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Ми маємо передбачити санкції по відношенню до компаній та фізичних осіб Північної Кореї, які підтримують ядерну та балістичну програми КНДР, та посилити вже існуючі санкції", - заявив глава Держдепартаменту США.

Крім того, підкреслив він, Сполучені Штати хотіли би, щоб Пхеньян визнав свою провину та самостійно виправив свої помилки.

"Водночас, ми будемо запроваджувати санкції проти третіх держав та компаній, які підтримують незаконну діяльність КНДР. Ми повинні здійснити максимальний економічний тиск, розірвавши торговельні зв'язки, які використовуються для фінансування ядерних і ракетних програм північної Кореї", - заявив Тіллерсон.

Представник США звернувся до міжнародного співтовариства із закликом встановити більш жорсткі обмеження на експорт, у тому числі вугілля.

"На частку Китаю припадає 90% торгівлі з Північною Кореєю. Тому лише Китай може використовувати свій економічний вплив, отже роль Китаю є особливо важливою", - підкреслив Тіллерсон.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-