У Трампа вважають перші 100 днів президентства його успіхом у зовнішній політиці

У Трампа вважають перші 100 днів президентства його успіхом у зовнішній політиці

Укрінформ
Перші 100 днів перебування президента США Дональда Трампа на посаді засвідчили успіх на найбільш актуальних напрямах зовнішньої політики після тривалого періоду "невдалої дипломатії" попередньої адміністрації.

Про це йдеться в офіційній заяві Білого дому, оприлюдненій у четвер, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Президент Трамп протистояв країнам, які загрожували нашій національній безпеці після багатьох років невдалої дипломатії. Протягом перших 100 днів, президент відправив меседж світові своїм швидким і рішучим наказом нанести удар по сирійській авіабазі, звідки був розпочатий нападу із застосуванням хімічної зброї проти невинних цивільних", - зазначається в документі.

При цьому підкреслюється, що Трамп ще більше ізолював Сирію і Росію в ООН шляхом проведення успішної дипломатії з президентом Китаю Сі Цзіньпінєм.

До інших успіхів нового глави Білого дому в зовнішній політиці також зараховані санкції проти Сирії після хіматаки, організованої режимом, та санкції проти Ірану за порушення міжнародної угоди, що обмежує його розробки балістичних ракет. Крім того, адміністрація президента зараз працює над тим, щоб посилити тиск на Північну Корею з метою припинення провокаційних ракетних випробувань у Пхеньяні, йдеться в заяві.

У Білому домі також звернули увагу, що за перші 100 днів президентства Дональд Трамп здійснив 70 телефонних дзвінків 38 світовим лідерам, а також провів 17 зустрічей на найвищому рівні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-