Авіаудари Туреччини створили небезпеку для сил США в Сирії й Іраку – Держдеп

Авіаудари Туреччини створили небезпеку для сил США в Сирії й Іраку – Держдеп

Укрінформ
Односторонні й неузгоджені дії турецьких ВПС, які завдали авіаударів по об'єктах в Сирії та Іраку, спричинили втрати у дружніх сил, а також створили загрозу безпеці американських військових у регіоні.

Про це заявив під час щоденного брифінгу в четвер речник Державного департаменту США Марк Тонер, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Ми дуже чітко заявили турецькому уряду на дуже високому рівні нашу глибоку стурбованість у зв'язку з діями, які вони вчинили напередодні. Не тільки через те, що вони не були повністю скоординованими чи узгодженими в межах коаліції, але вони поставили, прямо скажемо, американських військових, які перебувають у тих районах, у небезпеку", - зауважив представник зовнішньополітичного відомства США.

Крім того, Тонер нагадав, що авіаудари турецьких ВПС призвели до загибелі курдських підрозділів, які взаємодіють разом з коаліцією проти ІДІЛ.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні Туреччина в односторонньому порядку завдала неузгоджених авіаударів у північній частині Сирії, а також на півночі Іраку. При цьому з турецької сторони не було жодної координації зі Сполученими Штатами й Глобальною коаліцією, що протистоїть ІДІЛ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-