США обурились, що Туреччина без узгоджень вдарила по Сирії та Іраку

США обурились, що Туреччина без узгоджень вдарила по Сирії та Іраку

Укрінформ
Офіційний Вашингтон висловив глибоку стурбованість одностороннім рішенням турецького керівництва нанести неузгоджені авіаудари в Сирії і Іраку, внаслідок чого понесли втрати партнери Коаліції в боротьбі з ІДІЛ.

Про це заявив у вівторок під час конференції заявив заступник речника Державного департаменту США Марк Тонер, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Ми глибоко занепокоєні проведеними сьогодні авіаударами з боку Туреччини в північній частині Сирії, а також на півночі Іраку без відповідної координації ні зі Сполученими Штатами, ні з Глобальною коаліцією, що протистоїть ІДІЛ", - заявив представник Держдепу.

Він поінформував, що США висловили свої занепокоєння напряму турецькому уряду.

"Ці авіаудари не були узгоджені в рамках коаліції та призвели до втрати життя наших партнерів, які борються разом з нами проти ІДІЛ, включаючи членів курдського формування Пешмерга", - зазначив Тонер.

Він також зауважив, що дії Туреччини не були узгоджені з урядом Іраку та підкреслив, що всі військові дії в Іраку "мають поважати суверенітет цієї країни".

Крім того, за словами представника Держдепартаменту США, такі дії турецької сторони "дуже ускладнили" бойову ситуацію в цьому регіоні.

"Життєво важливо для Туреччини та всіх партнерів докладати зусиль у знищенні ІДІЛ координувати свої дії якомога ретельніше", - наголосив Тонер, підкресливши, що йдеться про безпеку персоналу, який бореться проти ІД у цілому регіоні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-