Меркель: Захист зовнішніх кордонів - питання виживання ЄС

Меркель: Захист зовнішніх кордонів - питання виживання ЄС

Укрінформ
Канцлер ФРН Ангела Меркель вважає недостатніми попередні заходи щодо захисту зовнішніх кордонів ЄС.

Свою думку в зв'язку з цим вона висловила у середу ввечері у Берліні на конференції з питань внутрішньої безпеки, організованої фракцією ХДС/ХСС у Бундестагу, повідомляє кореспондент Укрінформу у ФРН.

"Останніми роками, особливо у 2015-му, ми зрозуміли, що потрібно захищати зовнішні кордони, що захист зовнішніх кордонів абсолютно не відповідає вимогам", - сказала глава німецького уряду.

За її переконанням, від вирішення цієї проблеми, яку вона бачить як «ключовий виклик Європі», «багато в чому залежатиме майбутнє Європейського союзу». Меркель закликала мислити в категоріях того, що «наші сусіди - це Росія, Україна, Туреччина, Сирія, Грузія, Ізраїль та інші; це зовнішні кордони».

Серед недоліків вона назвала, зокрема, те, що досі не завершено роботу щодо створення єдиного реєстру осіб, які прибувають до країн ЄС і виїжджають з них. Серед позитивних досягнень - створення спільних німецько-французьких поліцейських прикордонних підрозділів.

"Ми створили зону свободи, вільного пересування людей, товарів, послуг - шенгенську, ми прагнемо до єдиного цифрового ринку. Але зона свободи і безпеки має кордони, і якщо це не національні кордони, то це зовнішній кордон, який ми повинні захищати", - підкреслила Меркель.

Свобода і безпека, за її переконанням, дуже сильно пов'язані. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-