Меркель не вважає себе феміністкою

Меркель не вважає себе феміністкою

Укрінформ
Канцлер ФРН Ангела Меркель не відносить себе до феміністок.

Про це вона розповіла під час панельної дискусії "Жінки, які надихають: розширення масштабів жіночого підприємництва" в рамках першого форуму жінок Великої Двадцятки (W20), що проходить в Берліні, повідомляє кореспондент Укрінформу в Німеччині.

"Історія фемінізму така, що в ній є щось спільне зі мною, але є й відмінності. Я би не хотіла прикрашати себе титулом, якого у мене зовсім немає", - заявила перша в історії Німеччини жінка-канцлер.

Вона вважає, що не може поставити себе в один ряд з Алісою Шварцер, наприклад, яка "пройшла довгий шлях боротьби" (журналіст і публіцист Аліса Шварцер є однією з лідерок феміністського руху ФРН, яка отримала прізвисько "Чоловіконенависниця", заснувала феміністське видання Emma і є його головним редактором – ред).

При цьому Меркель заявила, що не боїться, якщо хтось вирішить "провести голосування", є вона феміністкою чи ні. "Але я б не хотіла вбиратися в пір'я", - сказала канцлер.

Разом із Меркель у дискусії взяли участь королева Нідерландів Максима, дочка і радник президента США Іванка Трамп, директор-розпорядник МВФ Крістін Лагард, голова МЗС Канади Христя Фріланд, жінки-підприємці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-