Нетаньяху поставив ультиматум Габріелю

Нетаньяху поставив ультиматум Габріелю

Укрінформ
Прем'єр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху пригрозив главі МЗС ФРН Зігмару Габріелю, який перебуває в країні з візитом, відмовою у зустрічі.

Про це повідомляє телеканал n-tv, інформує кореспондент агентства.

"Нетаньяху поставив Габріелю ультиматум: або зустріч з ним, або з представниками громадянського суспільства", - йдеться в репортажі.

Переговори глави уряду і гостя призначені на другу половину вівторка. На цей же час заплановано зустріч Габріеля з представниками лівих сил Ізраїлю.

Офіційний Берлін поки утримується від коментарів. Сам Габріель сказав під час включення у програмі Morgenmagazin на телеканалі ZDF, що дізнався про можливе скасування зустрічі з ізраїльської преси і зазначив, що насилу вірить у це, однак додав, що це ще не катастрофа. На думку міністра, враження про країну можна отримати не лише в держустановах, а й на зустрічах з представниками інтелігенції, а також критично налаштованих організацій.

Німецькі ЗМІ підкреслюють нетерпимість ізраїльського уряду до критики своєї політики. Як відомо, Берлін неодноразово висловлював свою незгоду з ізраїльськими поселеннями на західному березі річки Йордан та ухваленими з цього приводу Кнесетом закони. ФРН незмінно підкреслює також, що єдиним шляхом вирішення близькосхідної проблеми є принцип двох держав.

Напередодні, в День пам'яті жертв Голокосту, Зігмар Габріель взяв участь у меморіальних заходах в комплексі Яд-Вашем, поклавши вінок у Залі пам'яті. Під час свого виступу в Єрусалимі він говорив про історичну відповідальність Німеччини за звірства нацистів і переслідування євреїв. Це перший візит Габріеля в країну в якості головного німецького дипломата.

Після перебування в Ізраїлі делегація МЗС ФРН має намір відвідати Палестину і зустрітися з її лідером Махмудом Аббасом. Почалося близькосхідне турне Габріеля з відвідування Йорданії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-