Росія постачає зброю

Росія постачає зброю "Талібану" в Афганістані - командувач США

Укрінформ
Росія надає збройну підтримку членам радикального ісламістського руху "Талібан" в Афганістані.

Про це заявив командувач американськими силами в Афганістані генерал Джон Ніколсон під час візиту в країну міністра оборони США Джеймса Меттіса, інформує Reuters.

"Відповідаючи на запитання щодо інформації про те, що Росія надає широкий спектр допомоги талібам, які контролюють великі території в Афганістані, в тому числі зброю, Ніколсон відповів: "О ні, я не спростовую цього", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, Росія раніше заперечувала надання матеріальної або фінансової допомоги талібам, однак заявила, що підтримує зв’язки з офіційними особами "Талібану", щоб підштовхнути їх до мирних переговорів.

У свою чергу військовий високопосадовець США, який говорив на умовах анонімності, повідомив журналістам, що за даними розвідки, Росія надає грошову та збройну підтримку талібам, зокрема кулеметами.

Він також додав, що поставки зброї прискорилися в останні 18 місяців.

Як повідомляється, Меттіс під час свого візиту в Афганістан заявив, що "будь-яка зброя, яка просочується в Афганістан з інших країн, є порушенням міжнародного права".

Раніше командувач об'єднаних сил НАТО в Європі, генерал армії США Кертіс Скапарротті обвинуватив Росію у забезпеченні руху талібів в Афганістані.

У свою чергу у Міністерстві закордонних справ Росії назвали заяви генерала США Кертіса Скапарротті про забезпечення Москвою талібів брехнею, яка має виправдати провали політики Вашингтона в Афганістані.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-