США протистоятимуть Росії в Афганістані - глава Пентагону

США протистоятимуть Росії в Афганістані - глава Пентагону

Укрінформ
Міністр оборони США Джеймс Меттіс заявив, що Сполучені Штати протистоятимуть Росії в Афганістані через те, що вона постачає зброю угрупованню Талібан у цій країні.

З такою заявою глава Пентагону виступив у понеділок під час візиту до Кабула, повідомляє АР.

"Ми будемо взаємодіяти з Росією на дипломатичному рівні. Ми робитимемо це там, де це можливо, але ми будемо протистояти Росії на тих напрямах, де їхні дії суперечать міжнародному праву або порушують суверенітет інших країн", - наголосив Меттіс.

Міністр оборони США, зокрема, заявив, що вважає порушенням міжнародного права, в тому числі поставки зброї в Афганістан з будь-якої іншої країни. Він делегував командувачу силами США в країні генералу Джону Ніколсону розповісти, про поставки яких видів зброї з боку Росії йдеться.

Генерал Ніколсон, зі свого боку, не став вдаватися в деталі, однак зауважив, що "не спростовуватиме сам факт поставок російської зброї місцевим талібам". Таким чином, він вперше серед високопоставлених офіційних осіб США публічно вказав а те, що допомога з боку Росії Талібану охоплює, в тому числі, постачання озброєнь.

Перші відомості з боку військового керівництва США про надходження зброї з РФ з'явилися раніше в понеділок. Джерело в військовому командуванні США заявило на умовах анонімності журналістам в Кабулі, що Росія постачає кулемети та іншу стрілецьку зброю талібам, які використовують її в південних провінціях Гільменд, Кандагар і Урузган.

Як повідомляв Укрінформ, глава Пентагону Деймс Меттіс у понеділок прибув з неоголошеним візитом до Афганістану. Кабул став останньою зупинкою Меттіса в рамках його тижневого туру. До цього міністр відвідав Саудівську Аравію, Єгипет, Ізраїль, Катар і Джибуті. Мета турне полягала у запевненні союзників і партнерів у підтримці з боку США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-