Трамп планує скоротити внески США в ООН

Трамп планує скоротити внески США в ООН

Укрінформ
Президент Дональд Трамп заявив, що США вважають свою частину внесків у "неефективний" і "роздутий" бюджет ООН завищеною й планують переглянути фінансування в бік зменшення.

Про це йшлося на зустрічі Трампа з іноземними послави в понеділок у Вашингтоні, повідомило американське видання Financial Express.

"Нам потрібно, щоб держави-члени зібралися разом для усунення неефективності й роздутості (бюджету ООН – ред.), для того щоб переконатися, що на плечі жодної країни не звалено непропорційно великої частки тягаря", - заявив американський лідер під час зустрічі в Білому домі.

Нагадаємо: Сполучені Штати є найбільшим вкладником внесків в ООН, оскільки поповнюють 22% основного $5,4-мільярдного бюджету Організації та 28,5% від $7,9-мільярдного бюджету на миротворчі операції. Ці обов'язкові внески узгоджені між 193 членами Генеральної Асамблеї ООН, уточнює видання. Натомість, за словами Трампа, ця США є "несправедливою".

У бюджетній пропозиції на 2018-й фіскальний рік Трамп запропонував скоротити бюджет для дипломатії і зовнішньої допомоги на 28%, що передбачає також невизначене скорочення фінансування для внесків для ООН та її установ. Крім того, під зменшення потрапляє фінансування операцій з підтримання миру.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-