Пентагон про літаки РФ біля Аляски: Ми не бачили такого рівня активності кілька років

Пентагон про літаки РФ біля Аляски: Ми не бачили такого рівня активності кілька років

Укрінформ
Вчетверте з понеділка по четвер цього тижня російські військові літаки наближалися до берегів американської Аляски, змушуючи реагувати протиповітряні сили не лише США, але також Канади.

Про це повідомив у п'ятницю телеканал CNN.

"Два останніх випадки сталися пізно ввечері в середу і четвер, у першому випадку – за участі двох літаків морського патруля Іл-38, у другому – двох стратегічних бомбардувальників Ту-95, здатних нести ядерну зброю", - цитує телеканал джерела в оборонному відомстві США.

Російські літаки не входили в повітряний простір Сполучених Штатів, але Північноамериканське командування аерокосмічної оборони (НОРАД) вислало винищувачі F-22 для перехоплення росіян. Повідомляється також про реагування з канадського боку, які у взаємодії зі США задіяли винищувачі CF-18s.

Як уточнили в Пентагоні, російські літаки увійшли в зону ідентифікації протиповітряної оборони Аляски в районі 700 миль на південних захід від Анкориджа. Тобто, цього разу вони облітали зовсім інший район, ніж у понеділок і вівторок.

У американському військовому відомстві зазначили, що ці польоти не становлять військової загрози, однак звертають увагу на високу частоту наближень російських військових літаків до американського узбережжя з початку тижня.

"Ми не бачили такого рівня активності протягом кількох років", - повідомив представник командування НОРАД, хоча підкреслив, що це не було чимось "безпрецедентним" або "надзвичайним".

Як повідомляв Укрінформ, з початку цього тижня, в понеділок і вівторок російські бомбардувальники Ту-95 радянської розробки 1950-х років наближалися до берегів Аляски – в першому випадку на 100 миль, в другому – на 36 миль. Літаки не порушували повітряного простору США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-