Росія знову

Росія знову "лякала" США застарілими бомбардувальниками біля Аляски

Укрінформ
Два російських стратегічні бомбардувальники Ту-95Н розробки 1950-х років, здатних нести на борту ядерні заряди, у вівторок знову наблизились до берегової лінії США в районі Аляски.

Про це повідомили в середу телеканалу Fox News джерела в американській адміністрації.

"Вже другу добу поспіль Росія спрямувала два стратегічних бомбардувальники до берегів Аляски у вівторок, цього разу на відстань до 36 миль (близько 60 км) від материкової лінії",- цитує телеканал представників адміністрації США.

Літаки не порушували повітряного простору Сполучених Штатів, однак перебували в зоні ідентифікації американської протиповітряної оборони.

Йдеться про два літаки Ту-95H, здатні нести на борту ядерну зброю, маршрут яких проходив на північ від Алеутських островів. Військові радари США виявили їх близько 5-ї години вечора за місцевим часом.

На відміну від аналогічного інциденту в понеділок увечері, цього разу американці не піднімали в повітря винищувачів. Замість цього був відправлений розвідувальний літак раннього попередження AWACS, який переконатися у наявності лише двох російських бомбардувальників в районі.

Російські бомбардувальники вилетіли з авіабази в російському Петропавловську та повернулися через п'ять годин до авіабази в Анадирі.

Як повідомляв Укрінформ, днем раніше два російських бомбардувальники Ту-95 "Ведмідь" наблизились на відстань 100 миль до американського острова в районі Аляски та були перехоплені американськими винищувачами F-22 Raptor.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-